Petak 07.01.2011.
09:42 >> 11:17h
Vestionline

Srbija odustala od finala Hopman kupa

Bez borbe za tron: Ana Ivanović

Ivanovićeva je doživela ozbiljno istegnuće nekog od stomačnih mišića tokom meča miks dubla protiv Belgije, objasnio je MekNami. Srpska teniserka danas ide na snimanje koje će utvrditi ozbiljnost njene povrede, a prve prognoze vrlo su pesimistične - Ana bi mogla da propusti "Australian open".

Povredu je na Hopman kupu zaradila i Italijanka Frančeska Skjavone, koja je morala da preda meč Kristini Mladenović pri rezultatu 4:4. Smatra se da njena povreda nije toliko ozbiljna kao Anina.

Prema pravilima takmičenja ekipe imaju pravo zamena u grupnoj fazi ali ne i u završnici, pa će umesto Srbije u finalu igrati Belgija koja je takmičenje u grupi A završila na drugoj poziciji. 

Teniske reprezentacije Belgije i Sjedinjenih Američkih Država igraće u finalu Hopman kupa u Pertu. Amerikancima je plasman u finale obezbedila Betani Matek-Sands koja je savladala Britanku Lauru Robson 6:4, 6:2 u prvom meču trećeg kola grupe B. Amerikanci su ovim trijumfom obezbedili plasman u finale bez obzira na rezultat preostala dva duela. Amerikanac Džon Izner igraće protiv Britanca Endija Marija. Po završetku ovog meča trebalo bi da bude odigran miks dubl, a sastaće se Matek-Sands/Izner i Mari-Robson.

Selekcija Francuske je ranije danas pobedila Italiju 3:0 u drugom meču poslednjeg kola grupe B.

2024 © - Vesti online