Četvrtak 06.01.2011.
22:13
Vestionline

Crnom magijom na rumunsku Vladu

Rumunska veštica se sprema da izvrši obred
 

"Nekoliko veštica će u Dunav baciti otrovne biljke i prokleti vladine službenike, koje će zadesiti zlo", kazala je veštica Alisija za novinske agencije.

Ona je istakla kako je novi zakon oporezivanja veštica potpuna ludost.

"Mi jedva da išta zaradimo. Poslanici ne gledaju sebe. Oni dobro zarađuju, koriste se raznim trikovima, kradu, a onda još dolaze kod nas da bacimo čini na njihove protivnike", dodala je Alisija.

Rumunski poslanici izglasali su zakon prema kojem će veštice plaćati porez na prihode, kako bi napunili polupraznu državnu kasu.

Osim veštica porez bi trebalo da plate i astrolozi, osobe koje se bave balzamovanjem mrtvih, sobari i instruktori vožnje.

"Mi nanosimo zlo onima koji nanose nama. Žele da izvedu zemlju iz krize preko naših leđa. Ne može tako. Oni su odgovorni za krizu i neka nas oni izvlače iz nje", kazala je veštica Bratara Buzea.

Ta 63-godišnjakinja smatra se kraljicom veštica. Godine 1977. tokom režima Nikolaja Čaušeskua, zbog veštičarenja je bila u zatvoru.

Sada Buzea planira da baci na vladu čini pomoću mačjeg izmeta i psećih leševa.

"Moji uroci uvek funkcionišu", dodala je Buzea.

Postoje i veštice koje potpuno drugačije gledaju na zakon.

"Ovaj zakon je zapravo dobar. To znači da su naše magične sposobnosti priznate", istakla je veštica Mihaela Minka za AP.

2024 © - Vesti online