Četvrtak 06.01.2011.
13:04
Vestionline, Kurir

Ćavi: Antić me stvorio!

Kapiten Barse priznaje da su mu ti dani ostali u lepoj uspomeni, jer se posvađana ekipa ujedinila zahvaljujući metodama bivšeg selektora Srbije. 

Verovatno najbolji fudbaler današnjice Ćavi Ernandez

"Posle smene Luja van Gala u Barselonu je stigao Radomir Antić. To je trener koji je u tim doneo dugo čekano jedinstvo, a mene oslobodio defanzivnih zadataka u igri. Radomir mi je odmah rekao da sam mu potreban odmah iza napadačke linije. Poslao me je duboko u protivnički deo terena, zahtevajući da delujem iz drugog plana. Govorio je „Koku i Ročembak će oduzimati lopte, tvoji zadaci su drugačiji“, piše Ćavi u desetoj glavi svog autobiografskog dela.

Omaleni Španac objašnjava da ih Srbin nije zamarao taktičkim zadacima.

"Antić je bio veoma jednostavan. Nikad nam nije razbijao glavu različitim taktikama, već nam je govorio „ti radiš to, to ili to“. I tačka. Želim da se prisetim i Antićevog pomoćnika Rešada Kunovca. Vrlo prijatan čovek, koji nam je razbijao monotoniju na treninzima raznim zanimljivim vežbama. Ipak, najvažnija stvar u Antićevoj eri bila su okupljanja pred utakmicu, u koje su bili uključeni zajednički odlasci na masažu, u saunu i na akupunkturu. Cilj toga je bila relaksacija i stvaranje timskog duha. Nema sumnje da je Srbin svojim metodama uspeo da od nas napravi monolitni kolektiv, ali s njim nije produžen ugovor. Antić nije mogao predvideti da je budućnost Barselone već poverena drugom čoveku", zaključio je Ćavi priču o periodu pred dolazak Franka Rajkarda, sa kojim će Barselona osvojiti Ligu šampiona dve godine kasnije.

2024 © - Vesti online