Četvrtak 06.01.2011.
11:30 >> 15:37h
Vestionline

Srbija u finalu Hopman kupa

Novak Đoković i Ana Ivanović igraće u finalu Hopman kupa u subotu. Poraz u miks dublu je bio ne bitan jer je Novak doneo poen. Na terenu su se naši teniski "ambasadori" zabavljali, a slavili su Žistin Enan i Ruben Bemelmans sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 9:5.

U meču bez rezultatskog značaja za Srbiju, "šou je ukrao" Đoković, koji se tokom većine duela ponašao kao na egzibiciji, pa je u nekoliko navrata animirao publiku i pokušavao da što atraktivnije završi poene. I sa takvim, opuštenijim pristupom Srbija je dobila prvi set, ali su se Enan i Belemans u nastavku izvukli i zabeležili pobedu koja im je obezbedila drugo mesto u grupi i samim tim više novca od nagradnog fonda.

Srbija je sa dve pobede i porazom zavšila na prvom mestu, dok je Belgija druga sa istim skorom, ali slabijim set količnikom.

Srbija će u finalu, u subotu od 8 sati ujutru igrati najverovatnije protiv ekipe SAD, kojoj treba jedan poen protiv Britanije za prvo mesto u grupi B. Ukoliko Britanci u petak dobiju SAD sa 3:0, u finale će bolji iz duela izmedju Francuske i Italije.

Inače, Australija je završila kao treća u Grupi A pobedom nad Kazahstan, koji je ostao bez ijednog poena u tri meča.

Poena za finale doneo je Novaka Đokovića pobedom nad Belgijancem Rubenom Bemelmansom rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2 za svega 64 minuta igre. 

Uveo Srbiju u finale turnira u Pertu

Đoković je kao treći igrač sveta bio apsolutni favorit u duelu sa Bemelansom (178.) a to je i dokazao na terenu. Odmah je Novak oduzeo servis i vrlo brzo poveo sa 3:0 protiv Bemelmansa, koji retko ima priliku da igra sa top igračima, pošto uglavnom učestvuje na čelendžer turnirima. Do kraja seta Novak je imao potpunu kontrolu i na kraju je slavio sa 6:3.

U drugom setu Novak je pokazao svu svoju snagu pa je, mnogo slabije rangiranog protivnika, pobedio sa još ubedljivijih 6:2. Posle ovog duela sledi miks dubl, koji nema rezultatski značaj, osim prilike da se Ana i Novak još bolje uigraju pred zajednički nastup na Australijan Openu.

Teniska reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz u grupi A Hopman kupa u Pertu pošto je Ana Ivanović izgubila Belgijanke Žistin Enan rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3 u meču poslednjeg, trećeg kola grupe.

Slaba koncentracija je koštala Anu poraza

Ana je dobro ušla u meč i povela je sa 2:0 i malo je nedostajalo da bude I 3:0, ali je Enan potom osvojila pet vezanih gemova i praktično osvojila prvi set.

U drugom setu je Belgijanka napravila jedan brejk i tu prednost je vešto sačuvala do kraja i sasvim zasluženo slavila.


Ana Ivanović ni nakon šestog pokušaja nije uspela da pobedi Enan.

2024 © - Vesti online