Sreda 05.01.2011.
10:02 >> 12:08h
Blic

Dačić: U SPS ne vole da se odriču fotelja

Vrh stranke protiv rekonstrukcije

Kada se na sastanku koji je u četvrtak, 30. decembra, održan u zgradi Predsedništva došlo do razgovora o rekonstrukciji Vlade, tu ideju je najglasnije podržao Mlađan Dinkić. Međutim, Ivica Dačić je rekao da trpi otpore u svojoj partiji i da ne može, čak i da hoće, da podrži rekonstrukciju Vlade, piše "Blic" pozivajući se na izvor koji je prisustvovao sastanku. On navodi da se Dačić branio rečima da se mnogi u SPS nisu navikli da se odriču fotelja.

"Lako je tebi kada je tvoja stranka najjača i ti imaš najveći rejting u Srbiji. Zato ti i od početka zagovaraš rekonstrukciju. Ti to i možeš, imaš najveći broj ministara", rekao je Dačić Tadiću na pomenutom sastanku, otkriva "Blicov" svedok. Predsednik je odgovorio da smatra da je rekonstrukcija potrebna i da je očigledno potrebno održati poseban sastanak o tome.

Sagovornik "Blica" navodi da Tadić razmišlja o rekonstrukciji i da će "polako ali sigurno izgurati rekonstrukciju svestan otpora koji ima SPS”.

"Tadić je pragmatičan, ali ne veruje nikome, a SPS bi trebalo da ima na umu da raste rejting LDP i da oni takođe mogu biti u koaliciji sa DS na sledećim izborima", dodao je "Blicov" insajder.


Dačić ima problem u stranci kada je reč o rekonstrukciji jer je najveći protivnik smanjenja Vlade njegov upravo najbliži saradnik - potpredsednik Milutin Mrkonjić. On je pretio i da će izaći iz stranke ukoliko ideja o rekonstruciji prođe, kao i ponuda DS da Dačić zauzme čelnu poziciju u Vladi, ali ništa manje protiv te ideje nisu ni ministri kulture i energetike Žarko Obradović i Petar Škundrić.

Sagovornik iz vrha DS navodi da je priča o tajnoj saradnji SNS i DS, na kojoj Dačić insistira, "samo bojazan da ako do stvarne saradnje dođe, mali više neće imati ucenjivačkog potencijala”.

"Predsednik Tadić ne razmišlja o saradnji sa SNS, a i te kako razmišlja o rekonstrukciji. To male partije i plaši. Tadić traži od njih da ne pričaju za novine, već da se usaglašavaju na sastancima", rekao je sagovornik iz vrha DS.

2024 © - Vesti online