Utorak 04.01.2011.
12:50
Vestionline

''OVK nije kriva za trgovinu organima''

"Kosovske institucije treba da sednu i da razgovaraju da li u ovoj situaciji i sa ovim optužbama (Dika Martija) treba da uđu u pregovore... Mi smo nezavisna država, imamo međunarodna priznanja. Priznao nas je i Parlament Evrope, zato neka se razjasni situacija", izjavio je Krasnići u nastavku novogodišnjeg intervjua datom prištinskom listu “Koha ditore”.

Neka nađu ko je odgovoran za trgovinu organima: Jakup Krasnići
 


Posle podizanja "optužbi i uvreda" izveštača Saveta Evrope da su visoki politički krugovi Kosmeta, uključujući i premijera Hašima Tačija, uključeni u trgovinu organima i druge zločine, Krasnići kaže da u razjašnjavanju ove situacije treba da daju svoj doprinos i Evropska unija i Skupština Saveta Evrope.


Krasnići je izrazio uverenje da zločin koji je navodno počinjen na Kosmetu nisu izvršili niti Albanci, niti pripadnici OVK, niti politika.


"Neka nađu ko je. I mi smo zainteresovani da se nađu oni koji su uključeni u taj nivo organizovanog kriminala", rekao je Krasnići.


On veruje da će Kosmet dobiti nove institucije odmah posle 9. januara, jer ne vidi nikakav razlog da političke partije ne priznaju konačan rezultat izbora.

2024 © - Vesti online