Utorak 04.01.2011.
13:03
J. Arsenović - Vesti

Radim za more i polovan auto

Milojko Biskupović, ulični prodavac novina u Beogradu
 

Kako ste zadovoljni poslom?
- Svojim radom ok, a zaradom... S obzirom na to kakvo je stanje u državi, ne mogu da se požalim. Može pristojno da se živi. Naravno, pod uslovom da nemate velike apetite.


Kada kažete može da se zaradi, koliko je to čime ste zadovoljni?
- Pa, recimo da sa svojom porodicom mogu da odem na letovanje ili time što ću decu moći da odvedem u pozorište, da ih upišem na balet ili da ih dam na neki sport. Recimo i to, da svake četvrte ili pete godine skupim nešto para, prodam stari i kupim novi auto. Naravno, polovan.
 

Kakva je bila godina sa stanovišta vaše porodice?
- Što se tiče zarade ok, ali mnogo se radi. Ja, recimo, radim od šest do šest. Po kiši, vetru, snegu. Manje-više imam stalne mušterije i s te strane, ako se čovek bori, mnogo radi, može nešto i da ostane. Ali za neki skroman život. Nemam velike ambicije i apetite da bih bio tužan.
 

Plaćate li porez?
- Plaćam paušalno i to nije neki veliki iznos, iskreno.
 

Imate stan?
- Imamo, i sa te strane nemamo tu vrstu glavobolje koja muči mnoge porodice.
 

Košarkaši vade prosek

Bar nas sportisti u prošloj godini nisu razočarali?
- Da nema košarke bili bismo jadni i očajni. Ne računam tenis. To je indivudualna stvar, roditelji daju pare, roditelju guraju decu, država se tu ne meša. Fudbal nikada jadniji. Prosečno utakmicu gleda 500 ljudi. Mafijaši su u klubovima, deca tih, da kažem, menadžera imaju prioritet, ali to su već poznate stvari.

Kako ste zadovoljni perspektivom u državi?
- Ako mogu da ocenim od jedan do pet, to je neka trojka. Mislim da nam ne predstoji ružičasta budućnost ali da ako se radi i štedi može nešto i da se postigne. Ne mnogo, zna se ko može mnogo. Mi obični građani u taj zabran nemamo pristupa.
 

Kako biste ocenili aktuelnu Vladu Srbije?
- Sa tri manje.
 

Šta im najviše zamerate?
- Prevelika i nerealna obećanja za koja mi unapred znamo da ih oni ne mogu ispuniti. U stvari, to ne zameram njima već narodu. To što smo lakoverni i što kratko pamtimo. Razna obećanja kao što su ona o akcijama za koje ćemo dobiti 1.000 evra, pa preko 200 kilometara autoputa gospodina Mrkonjića. A kada pođete na more u Grčku, vidite da za godinu dana ništa nije napravljeno, da se kilometar i po auto puta kroz Beograd gradi tri meseca. Nije napravljen ni autoput za južni Jadran. U stvari, to mi je prva zamerka. Ne mogu kući u Čačak auto putem da otputujem.
 

To je još obećanje Velje Ilića?
- Da, ali Velja bi to i ispunio da je ostao.
 

Je l' to znači da ste pristalica Nove Srbije?
- Ne, ali kako se to kaže - svoje kuče je najbolje kuče.
 

Jeste li vi onda apstinent na sledećim izborima?
- Pa, verovatno ću izaći, ali nisam još opredeljen. Daću glas, samo da se sutra ne bih kajao. Ali kada vidim ko je opozicija onda mi je još više muka. Neka političari pre izbora kažu ko je s kim a ko nije. Neka mi neko kaže kakve su veze na prošlim izborima imali Boris Tadić i Ivica Dačić, a sada su najčvršći koalicioni partneri!

2024 © - Vesti online