Utorak 04.01.2011.
03:41
blic.rs

Vrednost ”Fejsbuka” skočila na 50 milijardi dolara

I 50 milijardi zrna pšenice je mnogo, a kamoli 50 milijardi dolara...

Tom investicijom vrednost “Fejsbuka”, najveće društvene mreže na svetu, popela se na 50 milijardi dolara, što je dvostruko više od vrednosti “Yahoo Inc.”, ali i dalje manje od vrednosti glavnog konkurenta - kompanije “Google Inc”.


Ako Fejsbuk i “Goldman Saks” potvrde da je došlo do ulaganja, to bi značilo i da je Fejsbuk na tržištu po vrednosti prestigao medijske kompanije “Time Warner”, “CNN Money”, kao i “eBay”.


To bi takođe bio dodatni pritisak na ”Fejsbuk”, kompaniju koju je osnovao i vodi 26-godišnji Mark Cukerberg, koji je u decembru po izboru magazina “Tajm” izabran za ličnost godine, da iznese u javnost finasijske detalje o poslovanju kompanije.


Prema američkim zakonima, kompanija je dužna da predstavi javnosti izveštaje o poslovanju ako ima više od 499 investitora.


Iako se ”Goldman i Saks” računaju kao jedan investitor, oni novac zarađuju od velikog broja klijenata, što bi praktično značilo da je u pozadini transakcije zapravo nekoliko hiljada investitora. Za sada ni ”Fejsbuk” ni ”Goldman i Saks” nisu želeli da potvrde da je došlo do investicije.

2024 © - Vesti online