Petak 27.11.2009.
20:28
Vestionline

Feng šui: 9 pomorandži za blagostanje

U jednu od posuda na kuhinjskom stolu stavite devet pomorandži za sreću i blagostanje
 

Zdrava i hranljiva hrana presudna je za dobro zdravlje i dobro raspoloženje. Čovek koji zdravo jede uspešniji je u svom poslu, što mu donosi i finansijsku dobit. Za uspešno i zdravo kuvanje, važno je da kuhinja bude pregledna i lagana za snalaženje u njoj.


Ne držite tiganje visoko

Teške predmete, poput velikih tiganja ili kuhinjskih pomagala ne bi trebalo držati u visokim ormarićima, jer podstiču osećaj bespomoćnosti. A ako vam tiganji odatle ispadnu, možete da se povredite.
Takođe, kuhinju treba redovno čistiti, naročito radne površine, a predmete koje ne koristite treba odložiti na mesta gde oni stoje.

Kuvar bi trebalo da bude potpuno svestan toga da neko ulazi u kuhinju kako bi izbegao iznenanđenja. Iznenađeni je kuvar nervozan, a to se negativno odražava na njegovo umeće - može da prolije ili zapali nešto, da razbije tanjir ili pogreši u kuvanju, pa bi zato trebalo da uvek ima dobar pregled situacije.


Dobro je i iznad ulaza u kuhinju obesiti zvončiće. Osim što, prema feng šuiju, oni stvaraju pozitivnu energiju, takođe upozoravaju kuvara da je neko ušao u prostoriju. Prljavo posuđe trebalo bi što pre oprati ili staviti u mašinu za pranje sudova, jer nered i prljavština zaustavljaju slobodan protok energije.


Ali, ono što je posebno značajno za kuhinju - to je da u nju stavite pomorandže! One su simbol sreće, baš kao i broj devet. Zato je dobro na stolu držati posudu sa devet pomorandži, ali treba paziti da se ne pokvare, jer to donosi nesreću.

2024 © - Vesti online