Nedelja 02.01.2011.
20:51
Kurir

Maci istekla kazna za seksualno uznemiravanje

Ne zna šta je seksualno uznemiravanje: Dragan Marinković
 


Maca je osuđen 25. novembra 2008. godine u Sarajevu na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog seksualnog uznemiravanja. Sada, nakon isteka uslovne, pozvali smo popularnog šoumena i upitali ga kako se oseća kao slobodan čovek.

"Ja i zaboravio to, vi ste me podsetili. Sad je isteklo, je l’? Sad mogu opet seksualno uznemiravati", rekao je sa osmehom Maca za "Kurir" i nastavio šaljivo da komentariše:

"Drago mi je što ste mi javili da sam sad konačno slobodan čovek i drago mi je što sam ja pionir u svemu tome".


On je razjasnio situaciju zbog koje je osuđen za seksualno uznemiravanje: "Hteo sam da pokažem šta je čovek u stanju da učini za 20 konvertibilnih maraka. Za 100 maraka je čovek čoveka ubio. Kakvih sve budalaština ima, ljudi su spremni na sve zarad novca".

A Macin slučaj ide ovako: Amelu Dervišević je 14. decembra 2005. godine na pijaci Ciglane u Sarajevu prolaznik Zdenko Jovanović uhvatio za stražnjicu za samo 20 konvertibilnih maraka, koje mu je Maca dao, a sve za potrebe šoua koji je tada vodio na TV OBN “One Man Show Niko kao ja”.

Emisija je emitovana 1. januara 2006. godine, nakon čega je Amela podnela prijavu zbog narušenog ugleda, posebno pred decom i suprugom, te smanjeno samopoštovanje, samopouzdanje i poverenje u druge ljude.

"Čitao sam zakon i kod seksualnog uznemiravanja pronašao dela kao što su incest, silovanje i slično, ali ovo što je meni stavljeno na teret nisam. Iznenađen sam, da ne kažem zgrožen", rekao je u svojoj odbrani Marinković.


A da li i sada, posle isteka uslovne kazne, misli da hvatanje za zadnjicu nije seksualno zlostavljanje?

"Možete vi to nazvati kako god hoćete, veze ja nemam šta je seksualno zlostavljanje. Možda je i ako devojku nogom dodirneš ispod stola čin seksualnog zlostavljanja. Još ako su ti čarape prljave...", nastavio je da se sprda na tu temu Marinković.

2024 © - Vesti online