Petak 27.11.2009.
17:19
Tanjug

"Deliji" 10 godina zatvora zbog ubistva


Blagojeviću je izrečena kazna duža za godinu i šest meseci nego prvom presudom od 6. oktobra 2007. godine, kada je osuđen na osam i po godina zatvora, koju je ukinuo Vrhovni sudu Srbije i naložio da se ponovi suđenje.

Današnjom presudom sudskog veća, sa Verom Vukotić na čelu, Nemanja Grčić je uslovno osuđen na pet meseci zatvora, uslovno na dve godine, pošto je Blagojeviću pružio pomoć posle izvršenja krivičnog dela. Ukinutom presudom, Grčić je bio osuđen na sedam meseci, uslovno na dve godine.

Sud je utvrdio da je Blagojević, u tuči koja je izbila između navijača "Partizana" i "Crvene zvezde", nožem izbo Panića, koji je, posle nekoliko minuta, podlegao povredama. Tuča "delija" sa Senjaka, takozvanih "ultrabojsa", i "grobara" iz Železnika bila je ugovorena telefonom, a učesnici tuče se nisu ranije poznavali.

Kobnom obračunu prethodile su uzavrele navijačke strasti. Pošto su pesnice i metalne štangle "sevale" sa svih strana, niko od učesnika tuče nije video kad je Panić povređen. On je vikao da je uboden nožem, posle čega se su se navijači razbežali.

2024 © - Vesti online