Subota 01.01.2011.
11:03
Vestionline

Nove dozvole i registarske tablice

Nove tablice, novi udar na novčanike...

Rok za zamenu starih vozačkih dozvola istice 2014. a građani nove registarske tablice, kao i saobraćajne dozvole mogu izvaditi po isteku važećiha što će ih ukupno koštati 4.400 dinara, pišu beogradski mediji.

Nove registarske tablice će važiti sedam godina, a građani će, što je novina u odnosnu na prethodni period moći da biraju i posebna slova i brojeva na tablici, ako za to dodatno plate.

Uz zamenu registarskih tablica građani će, prilikom podnošenja zahteva za registraciju vozila dobijati registracionu nalepnicu, registracionu tablicu i potvrdu o registraciji vozila.

Za zamenu registarskih tablica nisu predviđeni posebni rokovi i građani će taj posao moći da obave tokom cele godine, odnosno kada im istekne registracije na motornom vozilu.

Cene - prava sitnica

Nove registarske tablice izrađuju se u Zavodu za izradu novčanica u Topčideru, a njihova zamena vozače će koštati 2.000 dinara. Nove vozačke i saobraćajne dozvole biće izrađene po evropskim standardima, koštaće 1.200 i 800 dinara, a važiće deset, odnosno sedam godina. Građani će plaćati 400 dinara i registracionu nalepnicu, koju dobijaju jedanput godišnje prilikom registracije vozila.

2024 © - Vesti online