Subota 01.01.2011.
10:07
Vestionline

Raspevano u prestonici Srbije na dočeku Nove godine

Momčilo Bajagić Bajaga, koji je nastupio sa grupom "Instruktori", otpevao je je pesmu "Godine prolaze", a potom sa voditeljkom novogodišnjeg programa Ivon Jafali otvorio šampanjac i prisutnima poželeo srećnu Novu godinu, prenose beogradski mediji.

Odmah posle ponoći, uz prasak vatrometa, posetioci koncerta odigrali su valcer "Na lepom plavom Dunavu", a potom, uz Bajagu i "Instruktore", nastavili da se zabavljaju dobro raspoloženi.

U izuzetno hladnoj, ali suvoj novogodišnjoj noći, odmah po ponoći, beogradskim ulicama odjekivali su pucnji petardi i drugih pirotehničkih sredstava. Ni ciča zima sa temperaturom od osam stepeni ispod nule, ni magla, nisu omele mnogobrojne grupe, uglavnom mlađih ljudi, koje su se iz svih okolnih ulica slivale uoči ponoći ka platou ispred Doma Narodne skupštine.


Program pod sloganom "Pozovi Beograd 011" otvorio je bend "Zemlja gruva", a posle njih nastupili su pevač Vlada Divljan sa pratećim bendom, pa Zoran Kiki Lesandrić i "Piloti", "Partibrejkersi" i "Svi na pod".


Za doček Nove godine grad je izdvojio 18 miliona dinara, dok su 12 obezbedili sponzori, što predstavlja najjeftini doček do sada. A slično je bilo i u većini ostalih gradova Srbije - skromno i hladno, ali veselo...

2024 © - Vesti online