Petak 31.12.2010.
18:21
Vestionline

Stojaković: Još ne razmišljam o penziji

Stojaković sa velikim uspehom već 13 sezona igra u NBA ligi, a trenutno je član Toronta, u koji je stigao na početku sezone iz Nju Orleansa. Iako poslednje dve sezone ima velikih problema sa povredom leđa, polularni Peja kaže da ne razmišlja o penziji.

"Kada dugo godina igraš na jednom nivou, teško je da se privikneš na nešto ispod toga. Ipak, zbog istrošenosti materijala ne možeš više da pružaš. Postoje samo dve mogućnosti - da prihvatiš situaciju kakva jeste ili polako privedeš karijeru kraju. Ja još ne razmišljam o tome. Mislim da još mogu da nađem solidnu ulogu u timu", rekao je za "Žurnal" Stojaković.

Stojaković je najbolji strelac u NBA ligi od igrača sa Balkana sa 13432 poena, dok ga samo jedan precizan šut van linije 7,25 metara deli od trećeg mesta na večitoj NBA listi najboljih trojkaša.

"Rekordi dolaze dugogodišnjim igranjem, konstantnim partijama i jednim delom koji zavise od sreće, da ga zaobiđu povrede. Nikada nisam razmišljao, niti sam počeo da igram zbog rekorda. Meni više znači dugogodišnja karijera", dodao je Stojaković. 

2024 © - Vesti online