Petak 31.12.2010.
10:10
Srna

U 2011. Republika Srpska još jača

"Za političare je ova godina bila izborna i gledali smo je kroz pripremu za taj događaj, a nakon izbora sve je vezano za konstituisanje vlasti.

Dobro je da su izbori prošli u demokratskoj i fer atmosferi i što će institucije Republike Srpske profunkcionisati pre nove godine", rekao je Radojičić u intervjuu Srni.

On je ocenio da je ova godina u Srpskoj i BiH bila krizna i da je ekonomska kriza stigla sa zakašnjenjem.

"Može se očekivati da će se efekti krize osećati i narednih godina, jer je udar na svetsku ekonomiju bio žestok, a to se videlo na gubitku radnih mesta, smanjenju budžetskih prihoda i ukupnom gubitku privredne aktivnosti", dodao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, i iduća godina će biti teška, a prognoze ekonomista su da će se osetiti znatni efekti ekonomske krize.

Optimista: Igor Radojičić

Govoreći o eventualnim ustavnim promenama u BiH, Radojičić je rekao da je to "tipična bosanska priča - sve ili ništa".

"Uvek kad se raspravljalo o velikom paketu ustavnih promena, nije se dobilo ništa. Ovde je potpuno jasno da je neophodno sprovesti odluku Evropskog suda za ljudska prava u predmetu `Sejdić i Finci protiv BiH`", smatra Radojičić.


On je podvukao da, ukoliko političari u BiH budu fokusirani na taj problem, postoji šansa za dogovor, napomenuvši da su male šanse za dogovor ukoliko se to pitanje postavi šire.

Radojčić je, govoreći o situaciji u Republici Srpskoj i BiH u narednoj godini, rekao da će Srpska od 1. januara imati sve institucije u funkciji.

"Imaćemo politički potpuno stabilnu situaciju, saglasnost o najkrupnijim pitanjima, kao i blagi ekonomski oporavak. To sve će značiti da Republika Srpska jača u svakom pogledu", zaključio je Radojičić.

2024 © - Vesti online