Četvrtak 30.12.2010.
15:35
Vestionline

Tači: ''Dik Marti isti Jozef Gebels''

U intervjuu švajcarskom listu "Tages Ancajger" na pitanje da li su otpužbe da je upleten u ilegalnu trgovinu organima, drogom i druge zločine tačne, Tači je rekao da je izveštaj Dika Martija koji je usvojio SE "pamflet" i "svedočanstvo o političkoj osveti".

Tači smatra da su Marti i Gebels isti... treba napomenuti da je Gebels bio surovi nacista, da je Marti pravnik
 


"Martijev izveštaj sadrži puno bajki i zasniva se na rekla-kazala. Način na koji je Marti napisao svoj izveštaj podseća me na propagandu Jozefa Gebelsa. Ovaj pamflet ima rasistički prizvuk. Marti vređa čitav albanski narod i nastoji našu borbu za slobodu protiv srpske ugnjetavačke politike da predstavi kao zločinačku", smatra Tači.


Na pitanje da li je znao da je Oslobodilačka vojska Kosova krajem devedesetih godina imala logore za mučenje u severnoj Albaniji, on je rekao da "takvih zatvora nije bilo."


Zamoljen da prokomentariše činjenicu da je policija EU uhapsila više osoba koje su rukovodile pomenutim zatvorima OVK kao i tvrdnje bivše tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte da je imala dokaze o masovnoj grobnici u Albaniji, Tači je rekao da je Del Ponte "frustrirana" jer u Tribunalu, kao tužiteljka, ništa nije postigla.

2024 © - Vesti online