Sreda 29.12.2010.
18:24 >> 20:01h
Vestionline

"Ne uništavajte mi život, svaki dan se kajem"

Mišićeva fotografija iz zatvora

"Ni u jednom trenutku nisam hteo da Trajkoviću uguram baklju u usta", rekao je Mišić na sednici Apelacionog suda po žalbama na presudu kojom je osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, 2007. godine.

Navodeći da zbog njegovih postupaka ispašta i njegova i Trajkovićeva porodica, Mišić je sudsko veće zamolio da mu pruži sanšu, kako njegova mladost ne bi bila uništena.

"Želim da nastavim školovanje, da se zaposlim i osnujem porodicu", dodao je on i negirao da se Trajkoviću obratio rečima: "Gde ćeš, p... žandarska'', jer u tom trenutku nije ni znao da je policajac.

Apelaciono tužilaštvo tražilo je da sud preinači odluku i da se Mišiću izrekne viša zatvorska kazna, jer je, kako je kako je navedeno u žalbi, kazna blaga, pa se ne može ostvariti svrha kažnjavanja.

Policajac Trajković leži preko tribina, okružen Mišićem i drugim navijačima

Utvrđeno je da je Trajković na Stadionu Crvene zvezde bio u svojstvu službenog lica, a Mišićev motiv za taj brutalan napad, prema stavu tužilaštva, je saznanje da je Trajković policajac.

Tužilaštvo je napomenulo da sud nije cenio bezobzirnost i upornost Mišića, jer i pored svih napora Trajkovića da se spasi Mišić je zamahivao bakljom.

Prema navodima tužilaštva, sud nije dovoljno cenio ni posledice koje je napad ostavio na Trajkovićevo psihičko i fizičko zdravlje, kao ni pretrpljeni strah.Trajković boluje od trajnog poremećaja ličnosti, postao je nesposoban za rad i obavljanje dužnost.


Mišić je danas po drugi put pred drugostepenim sudom tražio ublažavanje kazne na koju ga je osudio Viši sud u Beogradu, pošto je bivši Vrhovni sud Srbije ukinuo prvostpenu presudu od 2008. i naložio novo suđenje.

Prema zakonu, Apelacioni sud može samo jednom da ukine presudu, pa se, tako, sada očekuje da donese konačnu odluku - ili da je potvrdi ili da je preinači.

2024 © - Vesti online