Petak 27.11.2009.
14:55
Tanjug

Trajković: Podzemlje dovelo svoje ljude

Grupa političara kosovskih Srba, sa predsednikom SPOT-a Momčilom Trajkovićem na čelu, traži od kosovske Izborne komisije poništavanje izbora u Gračanici, navodeći da u kutijama s glasovima za predsednika te opštine nedostaje više od 800 listića.

Momčilo Trajković smatra da je podzemlje dovelo svoje ljude na vlast u opštini Gračanica

Kandidat za predsednika opštine Gračanica Trajković je rekao na skupu da je to početak njihove "političke i pravne borbe".

“Želimo da razobličimo jednu ujdurmu koja je organizovana ovde, i da pokažemo kako je čitav scenario bio unapred pripremljen. Ovde se radi o podzemlju koje je dovelo svoje ljude na vlast u Gračanici. Nadamo se da će nadležne institucije i međunarodna zajednica poništiti rezultate izbora i organizuju ih ponovo”, kazao je Trajković na skupu.

Predsednik Srpske demokratske stranke na Kosovu i Metohiji Slaviša Petković je najavio da će u toku sledeće nedelje oni zakazati protest ispred kosovske vlade u Prištini.

Kosovska Centralna izborna komisija objavila je u četvrtak uveče zvanične rezultate izbora za predsednike opština, prema kojima je kandidat Samostalne liberalne stranke Bojan Stojanović pobedio u prvom krugu izbora za predsednika opštine Gračanica.

Gračanica: I dalje se sumnja u regularnost nedavno održanih lokalnih izbora


Komisija je navela da ponavljanja izbora u Gračanici neće biti.

Prema podacima grupe političara koju predvodi Trajković, na izbore za prdsednika opštine Gračanica izašlo je 4.360 glasača, a u kutijama je bilo 3.520 glasova, što je zvanično obrazloženo greškom prilikom preborajavanja.

Okupljanje u Gračanici koje je održano u petak proteklo je bez incidenata, a učesnici protesta su kratko blokirali saobraćaj na putu Priština - Gnjilane.

2024 © - Vesti online