Sreda 29.12.2010.
04:09
blic.rs

Opanci za Japance

Opanak iz "Tigra"

Nov model čuvenih “piroćanaca“ nastao je na osnovu inicijative japanskih partnera iz firme “Vallauris“, koji su tokom posete “Tigru“, radi upoznavanja s programom zaštitne gumene obuće, pokazali veliko interesovanje i za opanak. Prve isporuke, oko 2.000 pari, u Japan su plasirane ove jeseni.


Izvršni direktor za korporativno upravljanje u “Tigru“ Jelena Petković kaže da je posebna čast biti prisutan na izuzetno zahtevnom tržištu Japana.
 

- Očekivali smo da jedno od tehnološki najrazvijenijih tržišta pred nas postavi zahtev za visokorazvijenim tehnološkim proizvodom kao što su naše zaštitne čizme. Međutim, kad su japanski kupci prvi put došli u “Tigar“, kad smo im prezentovali istoriju fabrike i kako izgleda pirotski opanak, bili su apsolutno oduševljeni. Kad smo im rekli da je to proizvod koji se od 1935. godine, kad je nastao “Tigar“, tradicionalno proizvodi kod nas i da je ručno rađen, to je za njih imalo izuzetnu vrednost - nešto što traje i što ima tradiciju. Pošto ipak živimo u 21. veku, tražili su određenu modifikaciju opanka. Ona je simbolična, osnovna konstrukcija i forma proizvoda je ostala ista. Opanke pravimo u nekoliko boja - kaže Jelena Petković.


U “Tigru“ kažu da redizajnirani model opanka firma “Vallauris“ distribuira pod simboličnim imenom “1935“.


- Nov model pirotskog opanka sa suvim otiskom i aplikacijama ima atraktivan izgled moderne niske obuće. Izuzetno je udoban, lak za obuvanje i veoma jednostavan za održavanje - kaže Marina Petrović, pomoćnik direktora razvoja u “Tigar obući“.

Čizme stigle do Hongkonga

Redizajniran model opanka nije prvi proizvod koji je pirotski “Tigar“ plasirao na dalekoistočna tržišta. Početkom godine iz “Tigra“ su isporučene i izvesne količine vatrogasnih čizama za vatrogasnu jedinicu u Hongkongu, a u Koreju se izvoze automobilske gume.

2024 © - Vesti online