Sreda 29.12.2010.
01:06
Vestionline

Najzad pronađena legendarna čupakabra?

Mitska čupakabra ili bolesna domaća životinja?
 

Ulovljeno stvorenje, sa dugim ušima i repom, pokrenulo je novu internet debatu u kojoj pojedinci tvrde da je reč o mitskoj životinji - čupakabri. Inače, navodno su poslednji primerci ove životinje ulovljeni u julu ove godine u Teksasu...

Priča o stvorenju koje lovi koze i pije im krv krenula je pre 15 godina iz Portorika, a proširila se do Čilea, preko Meksika do juga Sjedinjenih Američkih Država.

Životinju je ubio lovac Mark Kotren, koga je zainteresovalo kako je stvorenje uspelo da preživi zimu bez krzna. On je rekao da su svi postali vrlo znatiželjni i da mu telefon neprestano zvoni. Neobično stvorenje je veličine mačke, a neki ljudi su već počeli da govore da je reč o legendarnoj čupakabri.


Jedan od zaposlenih u zoološkom vrtu u Luisvilu, Sem Klajts, kaže kako mora da vidi životinju da bi procenio kojoj vrsti pripada. On na osnovu fotografija smatra da je reč o rakunu ili psu.

"Teško je reći koje je to ’stvorenje’ samo na osnovu fotografija. Ipak, pretpostavljam da je to životinja koja je domaća na tom području i najverovatnije pati od neke bolesti", rekao je Klajts. 


 

2024 © - Vesti online