Utorak 28.12.2010.
19:23
Vestionline

Anćeloti: Znam da je Roman ljut!

Nakon što je klub otpustio pomoćnika Reja Vilkinsa, Karlo Anćeloti u lošem nizu

Iskusni italijanski stručnjak kaže da je odgovoran za katastrofalnu seriju aktuelnog šampiona Engleske, koji je poslednji put pobedio još 10. novembra, kada je savladao Fulam.

Zanimljivo, četa sa „Stamford Bridža" počela je da kaska za konkurentima za titulu nakon što je ruski tajkun odlučio da iz kluba otera pomoćnog trenera Roja Vilkinsa, iako je pomenuti stručnjak 30 godina radio u Čelziju i prema mišljenju britanski medija bio važna karika u svim uspesima londonskog tima.

"Roman sada nije srećan, to je sigurno. Moram da prihvatim svoj deo odgovornosti, ali ne mogu ja da odgovorim na pitanje kada će on (Abramovič) izgubiti strpljenje. Trenutak u kome se nalazimo je izuzetno težak, ali moramo da se spremimo za  utakmicu protiv Boltona. Neće biti lako, ali moramo da pokušamo. Nismo igrali dobro na „Emirejtsu", momci nisu bili koncentrisani, pogotovo početkom drugog poluvremena, kada smo napravili dve greške. Realnost je da smo prespavali dobar deo meča sa Arsenalom. A kada se ne probudite protiv Arsenala, jednostavno izgubite", zaključio je Anćeloti.

Menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da je presrećan načinom na koji su njegovi fudbaleri savladali Čelsi rezultatom 3:1.

"Bili smo disciplinovani, igrali smo jedan za drugog i sa mnogo manje nervoze nego na nekim prethodnim derbijima. Nadam se da će nam ovaj trijumf ojačati uverenje da ove sezone možemo da idemo do samog kraja", rekao je Venger.

Arsenal se nalazi na drugom mestu na tabeli sa 35 bodova iz 18 utakmica, dok je Čelsi ostao na četvrtom mestu sa 31 bodom. Prvu poziciju drži Mančester junajted sa 37 bodova iz 17 mečeva.

2024 © - Vesti online