Utorak 28.12.2010.
16:17
Vestionline

Marti uticao na nepriznavanje Kosova

Sve manje radosti za one koji očekuju nova priznanja nezavisnosti Kosova

Čitaku je na konferenciji za novinare u Prištini kazala da nakon izveštaja u kojem se govori u odgovornosti prištinskog premijera Hašima Tačija u trgovini ljudskim organima nestalih kosmetskih Srba, očekuje angažovanje Ministarstva spoljnih poslova Albanije, ali I drugih prijateljskih zemalja da "lobiraju za Kosovo za veći broj priznanja nezavisnosti."


Zamenica ministra, pošto je Skender Hiseni podneo ostavku kad i svi ministri Demokratskog saveza Kosova, kazala je da je 2010. godina bila uspešna sa aspekta angažovanja MIP-a.


Kao uspeh Čitaku je navela odluku Međunarodnog suda pravde kojom je,kako tvrdi, legalizovano jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova, a potom i usvajanje Rezolucije na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Vljora Čitaku
 

Čitaku je navela da MIP u 2011. godini očekuju mnogi izazovi, među kojim i "osnaživanje subjektiviteta Kosova na međunarodnoj sceni".


Nezavisno Kosovo je tokom ove godine priznalo osam država, odnosno 72 od jednostrano proglašene nezavisnosti u februaru 2008. godine.

2024 © - Vesti online