Ponedeljak 27.12.2010.
17:01
Vestionline

Boričić zadovoljan rezultatima u 2010.

"Ovo je bila uspešna godina OSS. Svi igrači, Ministarstvo omladine i sporta, donatori i sponzori zaslužili su pohvale za doprinos novim uspesima naše odbojke. U sledećoj godini nas očekuju dva svetska juniorska prvenstva, četiri evropska, od kojih zajedno sa Italijom organizujemo turnir za odbojkašice i to će biti najvažnije takmičenje u predstojećoj godini. Očekujem nove uspehe i nove medalje", rekao je Boričić.

On je da su za selekcije Srbije ove godine igrala 102 igrača.

"Srbija je odigrala 133 utakmice i u jakoj konkurenciji osvojila 13 medalja. Reprezentativci naše zemlje osvojili su 14 pojedinačnih međunarodnih priznanja. Muška i ženska odbojkaška reprezentacija dobile su priznanja Olimpijskog komiteta Srbije, kadeti su prvi na svetu, a kadetkinje vicešampionke sveta. Podsećam na osvojene srebrne i bronzane medalje juniora, odnosno juniorki na Evropskim prvenstvima", rekao je prvi čovek OSS i pohvalio i osvajanje bronzane medalje seniorske selekcije na Svetskom prvenstvu u Italiji, kao i osvajanje Evropske lige seniorki i plasman na Gran pri.

Boričić je podsetio i da je Međunarodna odbojkaška federacija uvrstila OSS među šest najboljih svetskih saveza.

Oš je dodelio nagrade "Vreme odbojke - vreme radosti" kapitenu ženske odbojkaške reprezentacije Jeleni Nikolić, koja je proglašena za najboljeg igrača i primača u Evroligi. Nagradu su dobili i Ana Bjelica, najbolji poenter juniorskog Evropskog prvenstva i MVP Balkanskog šampionata, kao i Aleksandar Atanasijević, najbolji smečer juniorskog EP i MVP Balkanskog šampionata.

2024 © - Vesti online