Ponedeljak 27.12.2010.
16:05
Vestionline

"Srbija gazi krvavu kosovsku zemlju"

"Srbija i dalje nastavlja da širi svoj uticaj na Kosovu. Njoj u pomoć priskače, kao i uvek do sada, Vlada Kosova u ostavci", navodi se u saopštenju i dodaje da skupom u Prizrenu "Srbija nastavlja svoj tradicionalni šovinizam", javlja KiM radio.

Aljbin Kurti, lider pokreta "Samoopredeljenje"

Na izborima na Kosmetu 12. decembra, koje su organizovale privremene prištinske institucije, pokret "Samoopredeljenje" je postao treća po snazi politička snaga kosmetskih Albanaca.


Lideri ovog pokreta optužuju odlazećeg premijera Hašima Tačija, navodeći da “Srbija korača i gazi krvavu kosovku zemlju, a ne Tačijeve kuće u Dubaiju ili Evropi”.


”Srbija je stigla zato što je politička klasa Kosova, nekada ujedinjena u pregovaračkom timu, prihvatila da pravoslavno nasleđe na Kosovu bude deo imovine Pravoslavne crkve sa sedištem u Beogradu", navodi se u reagovanju pokreta.


Ustoličenju episkopa raško-prizrenskog Teodosija, u nedelju, u Prizrenu, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar za KiM Goran Bogdanović, ministar vera Srbije Bogoljub Šijaković i izaslanik predsednika Srbije Mlađan Đorđević.

2024 © - Vesti online