Ponedeljak 27.12.2010.
14:52
Vestionline

Jelenić za promene pravila u vaterpolu

Čelnici plivačke federacije retko menjaju pravila, a vapaji igrača, trenera i vodećih ljudi klubova i saveza malo ko čuje u vrhu FINA ili LEN.

Viktor Jelenić razmišlja o budućnosti vaterpolo igre

"Normalno da je kriza uzdrmala vaterpolo...nismo privlačni ni publici, pa ni sponzorima, ni medijima. A kako da budemo kada ga gledaoci ne razumeju. I što je najgore, sudijske odluke čak ne shvataju ni treneri, ni igrači. Već sada smo pri dnu. Pravila moraju da se promene, igra mora da postane atraktivnija, sa mnogo golova, lepih poteza. Ovako, sve se svodi na igrača više i manje, žestoke duele vaterpolista u vodi. Nema spektakla, akcija o kojima će se pričati...Srećom, mi imamo jaku reprezentaciju i sačuvali smo našu prepoznatljivu školu", rekao je za "Novosti" Jelenić.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje smatra da srpska liga nije atraktivna.

"Jedine prave lige su italijanska i jadranska. Samo u njima ima uzbudljivih, neizvesnih utakmica i jedino su one privlačne publici. Mi u Zvezdi se nadamo da će se Evrointer liga nastaviti u januaru, ali to pitanje nije za nas", dodao je Jelenić koji je na početku sezone započeo novu eru sa "crveno-belima", kojima je u jednom trenutku bio rasformiran kompletan seniorski tim.

"Dosta smo uradili za tri meseca. Tek bi trebalo da se vidi naš kvalitet. Ali ne možemo mi da igramo kao Partizan ili Vojvodina. Oni su godinama zajedno i imaju svoje bazene. Naš maksimum je finale sa crno-belima. To bi u ovim uslovima bio fantastičan rezultat", zaključio je Jelenić. 

2024 © - Vesti online