Nedelja 26.12.2010.
16:19
Vestionline

“Naprednjaci“: 2010. - godina u kojoj je vlast ubila Srbiju

Vođe "naprednjaka" Tomislav Nikolić (desno) i Aleksandar Vučić
 

Bilans Vlade Srbije u 2010. godini je bio negativan u skoro svim oblastima, haos u državi je nešto što je obeležilo vladavinu aktuelnog režima, ocenio je Đurić na stranačkoj konferenciji za novinare, a prenose beogradski mediji.


Pao standard, “palo“ i pljačkanje

SNS je ocenio da, osim što je opao standard građana, jer je prosečna zarada u evrima manja za 20 odsto, vlast nije ostvarila skoro nijedno obećanje u oblasti infrastrukture.


"A politički motivisana i pljačkaška reforma pravosuđa dovodi do procvata organizovanog kriminala i korupcije", naveo je Đurić.


Na međunarodnom planu, Vlada je u godini na izmaku, prema oceni SNS, dovela do urušavanja ugleda Srbije.


Reformom pravosuđa prekršili Ustav

Takođe, SNS ukazuje da predloženim izmenama pravosudnih zakona, vlast pokušava da izbegne odgovornost za katastrofalne rezultate reforme pravosuđa. Setom pravosudnih zakona, o kojem se raspravlja u parlamentu, bez kosultovanja stručne javnosti i po hitnom postupku, uz retoroaktivno važenje, vlast krši Ustav Srbije i međunarodno pravo, rekao je Đurić.


Predloženim izmenama pravosudnih zakona, povređuje se pravo na efektivan pravni lek i načelo zabrane retroaktivnosti zakona, dodao je on. Đurić je upitao ko će snositi odgovornost za lošu reformu pravosuđa i poručio da se njeni katastrofalni rezultati ne mogu ispraviti novim lošim zakonima.


SNS će, kako je najavio, početkom iduće godine pokrenuti akcije za raspisivanje vanrednih izbora - veliki protest u Beogradu i prikupljanje potpisa za promenu Ustava.

2024 © - Vesti online