Subota 25.12.2010.
15:22
Fonet

Tači: Uskoro razotkrivam Dika Martija

Njega su odavno razotkrili: Hašim Tači iz gerilskih dana
 


"Mnoge osobe uključene u taj zločin će pocrveneti. Izveštaj Martija je zločin nad Albancima i pravda će to dokazati", rekao je Tači.

On je, u izjavi za prištinsku televiziju "Klan", naglasio da je "Marti oduvek bio antialbanac".


"Postoje svedoci i dokazi koji pokazuju na koji se način pripremao izveštaj", rekao je Tači, koji takođe tvrdi da je "bilo pokušaja da se izveštaj, koji je naneo ozbiljnu štetu imidžu Kosmeta, objavi pre izbora 12. decembra".

Do sada su Haški tribunal, UNMIK i Euleks vodili tri istrage oko njegovih tvrdnji, ali nije ništa pronađeno, naveo je Tači, dodajući da se 2004. godine sastao sa istražiocima Haškog tribunala ali da ga niko nije pitao oko trgovine ljudskim organima.

Tači je negirao sve optužbe koje su navedene u izveštaju, ali je priznao da je "negativan odek ovog izveštaja naneo ozbiljnu štetu imidžu Kosmetu i Albancima u regionu".

Komitet za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine SE usvojio je nedavno izveštaj specijalnog izvestioca Dika Martija u kojem se Tači i pojedini drugi lideri OVK dovode u vezu sa raznim kriminalnim delima, među kojima su šverc droge i trgovina ljudskim organima.

2024 © - Vesti online