Subota 25.12.2010.
02:12
Vestionline

MUP ne otvara pisma, samo proverava

Pisma ponekad zalutaju: Ivica Dačić

"Sva pošta koja stigne u Ministarstvo unutrašnjih poslova proverava se.

To je redovna procedura koja ne podrazumeva otvaranje pisama ili pošiljaka, već samo kontradiverzioni pregled kroz rendgen", rekao je Dačić za "Politiku".


On je istakao da je u petak razgovarao sa direktorkom Agencije za borbu protiv korupcije Zoranom Marković, koja je za "Politiku" rekla da pošta upućena agenciji završi u MUP-u i da im odatle stiže evidentirana, odnosno sa pečatom.


Ona je navela i da je poslednje pismo građanina koji je prijavio funkcionera zbog korupcije, a u kome su bili i podaci o pošiljaocu, do Agencije stiglo otvoreno i sa pečatom MUP-a.


Ministar Dačić je, pokazujući pismo koje je upućeno na njegovo ime, objasnio da pečat na koverti samo znači da je pismo pregledano, što je obavezna procedura zbog mogućih terorističkih akata.

"Pisma se, međutim, ne otvaraju i ako je u agenciju stiglo otvoreno verovatno je tako i poslato. Uostalom, da je neko namerno otvorio pismo, zar bi na njega stavio pečat", rekao je Dačić.

On je dodao i da pošta namenjena Agenciji povremeno zaluta u MUP koji je takođe u Palati Srbije, verovatno zato što nije dobro navedena adresa.

"Mi ćemo svakako Agenciji uputiti i zvaničan dopis sa objašnjenjima, ali nema razloga za zabrinutost. Uostalom, Agencija i MUP imaju slične zadatke, kad je reč o borbi protiv korupcije, pa se često desava da nam i oni dostave prijave koje su prvobitno njima upućene", kazao je Dačić.

2024 © - Vesti online