Petak 24.12.2010.
18:33
Blic

Srpkinja glumi sa Ričardom Girom

U otadžbini poznata po seriji "Castle"
 

Film je režirao Majkl Brend, a u njemu glume i Toper Grejs koji je najpoznatiji po ulozi u seriji "That ‘70s Show", i Stiven Mojer koji se proslavio nakon uloge u vampirskom serijalu "True Blood".

Karijera

 

* Osim ostvarenja „The Double“, Stana je ove godine snimila i romantičnu komediju „For Lovers Only“ i dramu „Truth About Kerry“.
* Takođe, u prethodnih nekoliko godina je sa Morganom Frimanom i Gregom Kinirom igrala u filmu „Feast of Love“, a sa Semjuelom L. Džeksonom i Evom Mendez je glumila u trileru „The Spirit“.
* Imala je manju ulogu u ostvarenju „Quantum Of Solace“ iz serijala o Džejmsu Bondu.
* Gostovala je i u popularnim serijama „24“, „Heroes“, „The Unit“ i „CSI: Miami“.
* Stana je pozajmila glas Taliji al Gul iz video igre „Batman: Arkham Asylum 2”, koja bi trebalo da bude objavljena krajem 2011.

Radnja filma počinje ubistvom američkog senatora, a konfuziju u ceo slučaj unosi činjenica da tragovi na mestu zločina ukazuju na Kasijusa, nekadašnjeg ubicu KGB-a, za koga se mislilo da je odavno mrtav.

Da bi otkrio pravu istinu i ulovio svog starog neprijatelja iz doba hladnog rata, penzionisani agent CIA (igra ga Ričard Gir) udružuje se sa mladim agentom FBI (Toper Grejs) i kreće u poteru za ubicom.

Situacija se komplikuje kada njih dvojica otkriju da ih istraga vodi do čelnih ljudi ruske mafije, kao i da ih direktor CIA (Martin Šin) ometa u lovu na Kasijusa. Pomoć dobijaju sa neočekivane strane, od ruske prostitutke Amber koju glumi Stana Katić.

"Ovo je špijunska priča o starim sukobima iz hladnog rata i ja igram odvažnu prostitutku koja ima bitnu ulogu u otkrivanju ubice i raskrinkavanju ruske mafije", izjavila je Stana Katić i napomenula da je prezadovoljna saradnjom sa Ričardom Girom i Toperom Grejsom.

Inače, Stana Katić je rođena 1978. godine u Hamiltonu u Kanadi, a sa porodicom se kasnije preselila u Auroru, mesto u blizini Čikaga. Stana, čiji su roditelji iz Dalmacije (otac joj je Srbin, a majka Hrvatica), ima četvoricu braće i sestru, i ona je najstarije od šestoro dece.

"Između najmlađeg i najstarijeg deteta razlika je samo sedam godina i svi smo odrasli i postali interesantne individue koje se bave različitim stvarima", ispričala je Stana i dodala da su njeni roditelji došli u Kanadu skoro bez ičega i uz mnogo truda izgradili poslovnu imperiju.

"Kao i većina imigranata, moji roditelji su počeli od nule i uspeli su da razviju porodični biznis. Bavimo se nekretninama i proizvodnjom nameštaja. Kao mala sam se igrala u starom magacinu iz dvadesetih godina prošlog veka, i to je bilo naše malo carstvo u kojem smo od ogromnih kutija pravili zamkove. To su predivne uspomene jer smo imali samo svoje igralište u kojem smo razvijali svoju kreativnost. Veoma sam srećna što sam imala takvo detinjstvo", navela je Stana Katić.

Stani je slavu donela uloga detektivke Kejt Beket u veoma popularnoj seriji "Castle“, a u Americi se trenutno prikazuje treća sezona ovog serijala u kojem Katićeva tumači glavnu žensku ulogu, a partner joj je Nejtan Filon.

2024 © - Vesti online