Četvrtak 23.12.2010.
21:13
Srna

Srpski povratnici građani drugog reda u BiH

Za Bosansko Grahovo nema pomoći iz Livanjskog kantona
 

Makić kaže da već dve godine traje opstrukcija Livanjskog kantona prema opštini Grahovo kada je reč o pomoći.


"Posebno nas je iziritirala odluka kantonalne Vlade koja je promenila prvobitnu odluku i sredstva od 30.000 KM umanjila za 20.000 KM Grahovu i Glamoču, iako je grant podrške opštinama povećan za 200.000 KM", navodi Makić, ističući da su sve ostale opštine u Livanjskom kantonu dobile po tri, četiri ili pet puta više novca.

Zabrana kićenja grada za Božić

"Srpski povratnici u Bosansko Grahovo dodatno su uzrujani dopisom Koalicije katoličke crkve u Grahovu, HDZ-a 1990 i HDZ-a BiH, u kojem im je skrenuta pažnja da se grad ne sme kititi za međunarodnu Novu godinu i pravoslavni Božić, jer to nije učinjeno za katolički Božić. Mi to nismo uradili pošto nismo imali čime to da uradimo", navodi Makić i naglašava da je to još jedan znak netrpeljivosti prema Srbima.


Prema njegovim rečima, sredstva koja su doznačena u grant pribavljena su od seče šume u Bosanskom Grahovu koja se, uz opštinu Glamoč, najviše seče, a taj novac služi za razvoj opština Livno i Tomislavgrad.


"Nismo ni navikli na pomoć u kantonu, jer mi smo ovde građani drugog reda", naglasio je Makić, dodajući da je srpski narod ogorčen na kantonalnu Vladu i ministra privrede Vlatka Zrilića koji je u dogovoru sa predsednikom Vlade Livanjskog kantona Nediljkom Rimcem doneo ovakvu odluku o finansiranju, jer je, kako kaže, na prošlim izborima u Grahovu doživeo katastrofalan poraz“, zaključuje Makić.

2024 © - Vesti online