Četvrtak 23.12.2010.
14:38
Vestionline

Inter otpustio Rafu Beniteza!

Rafael Benitez - neuspešni naslednik Žozea Murinja

"Inter i Benitez su postigli dogovor i sporazumno raskinuli ugovor o saradnji. Inter se zahvaljuje Benitezu na njegovom predanom radu, koji je doveo do uspeha i osvajanja Superkupa Italije i FIFA Svetskog klupskog prvenstva", saopštio je Inter.


Sada može da se krene sa licitacijom oko novog stratega Intera, a glavni kandidati su bivši trener Milana Leonardo i klupska legenda Valter Zenga.

Slaba polusezona Intera?

Benitez je Inter ostavio na sedmom mestu italijanskeSerije A, sa 13 bodova zaostatka za liderom Milanom, ali i dve utakmice manje. Nešto bolja je u Ligi šampiona, gde su "nerazuri" uspeli da se kvalifikuju u osminu finala, ali sa druge poziciji u grupi, iza Totenhema, tako da će prvo ugostiti Bajern, a potom igrati revanš u Minhenu, u prvoj nokaut fazi.

Benitez se već u četvrtak vratio u Liverpul, gde ima kuću, a ostrvski mediji već navode da će ponovo preuzeti klub sa "Enfilda" iz kojeg otišao u Inter. Španac je za manje od šest meseci u Interu zaradio šest miliona evra, koliko mu je isplaćeno za prevremeni raskid ugovora.

2024 © - Vesti online