Četvrtak 23.12.2010.
14:46
Alo, Vestionline

Pacoli pomogao Diku Martiju?

Kako navodi ''Alo'', lider Alijanse za novo Kosovo i milijarder iz Švajcarske upravo je preko svojih švajcarskih veza pogurao da se izveštaj izvestioca Saveta Evrope, poreklom iz ove alpske zemlje, pusti u javnost.

Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj: Bedžet Pacoli
 


Kako se ovaj glavni finansijer OVK nameračio na mesto premijera samoproklamovane republike Kosovo, za svoje ciljeve nije štedeo sredstva, pa se okrenuo i protiv dojučerašnjeg saradnika Hašima Tačija, čije je delovanje godinama finansirao, navodi list.

''Pacoli je godinama finansirao OVK. Za vreme bombardovanja živeo je u Švajcarskoj, a kasnije se preselio na Kosmet, gde je za bagatelan novac kupovao hektare zemlje oko Prištine. Iako je godinama stajao iza Hašima Tačija i bio jedan od glavnih finansijera nezavisnog Kosova, sada su mu porasle političke ambicije, pa se okrenuo protiv Tačija'', kazao je za ''Alo!“ izvor blizak dešavanjima na relaciji Tači-Pacoli, kome je konačno uspelo ono što vlastima u Srbiji nije godinama.

Indirektna potvrda za saznanja ''Alo-a'', kako piše beogradski list, stigla je i iz stranke Bedžeta Pacolija, odakle je kategorično poručeno da neće praviti vladu s bilo kim ko ima prljavu biografiju ili je krivično gonjen.


Da podsetimo, povodom nedavnih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu i Metohiji, stranka kontroverznog albanskog biznismena osvojila je treće mesto, a Pacoli je poručio da želi da bude kosovski Josip Broz Tito.

Tači ipak želi da sarađuje


Kosovski premijer u ostavci samoproklamovane republike Kosovo i Metohija Hašim Tači prvi put je javno izjavio da je spreman da učestvuje u istrazi kojom mu se na dušu stavlja da je kao vođa kosovske mafije učestvovao u brojnim kriminalnim radnjama i da je organizovao trgovinu ljudskim organima sa Kosmeta.


''Nemam šta da krijem i zahtevam da ceo slučaj istraže međunarodna zajednica i kosovske vlasti. Izveštaj je politički motivisan, nije zasnovan na činjenicama. Ovo je direktan napad na proces pregovora između Kosova i Srbije'', poručio je on.

2024 © - Vesti online