Sreda 22.12.2010.
17:24
Vestionline

KK Crvena zvezda dobija halu

Ministarka opet obećava

Nakon sastanka ministarke Snežane Marković-Samardžić i državnog sekretara Slaviše Zlatanovića i generalnog menadžera Zvezde Mirka Pavlovića 8.decembra, na Mali Kalemegdan je stigao dopis ministarstva u kojem se potvrđuje da će izgradnja zvezdine hale početi tokom 2011.godine.

"Ministarka Snežana Marković-Samardžić i državni sekretar Slaviša Zlatanović pokazali su veliku spremnost da pomognu Zvezdi. Prepoznato je koliko su ljudi koji su sad u Košarkaškom klubu Crvena zvezda učinili da se klub konsoliduje. Spremni su da ovih dana sa nama potpišu ugovor o izgradnji hale što našem klubu mnogo znači. Zahvaljujem se u ime svih zvezdaša što će uskoro doći do potpisivanja ugovora koji Crvena zvezda praktično čeka već decenijama. Na taj način će Ministarstvo ostaviti Zvezdi legat - halu koja će biti od suštinskog značaja za postavljanje zdravih temelja našeg kluba, a mi verujemo da je to stvaranje novih košarkaša", rekao je generalni menadžer Crvene zvezde Mirko Pavlović.

Crvena zvezda je posle letošnje potpune rekonstrukcije kluba i tima, sa jedne strane izbegla odlazak u stečaj, a sa takmičarske u sezonu ušla sa najmanjim budžetom u istoriji kluba (i najmanjim u NLB ligi), sa mnoštvom mladih i neafirmisanih igrača. Posle početnih 12 kola Zvezda ima skor 3-9.

Protiv Cedevite je Zvezdu bodrilo čak 5.000 navijača, te je uprava kluba sa Malog Kalemegdana ponovo odlučila da ulaz u halu "Pionir" bude besplatan za sve pristalice crveno-belih, koji su možda imali i presudnu ulogu u pobedama koje su nagovestile izlazak Zvezde iz zone ispadanja. 

2024 © - Vesti online