Sreda 22.12.2010.
14:19
Press

Slučajni prolaznik zaustavio pljačkaša

Milorad Maks iz Zemuna, sa prebivalištem u Novom Sadu, upao je u ponedeljak uveče u cvećaru ''Breza" na Bulevaru Jovana Dučića 13 u Novom naselju, piše ''Press''. On je ušao u lokal kada u njemu nije bilo mušterija, prošao iza pulta i odgurnuo prodavačicu na putu do kase. Međutim, ona mu se suprotstavila i pokušala da ga zaustavi.

Savesni građanin je uz pomoć dvojice zaustavio lopova
 

"Razbojnik je mnogo snažniji od mene. Oborio me je na zemlju. Bukvalno je odvalio deo kase i odneo novac. Kada je krenuo ka vratima, oduzeo mi se glas, ali sam ipak uspela nekako da dozovem u pomoć'', ispričala je prodavačica.

U trenutku kada je pljačkaš istrčavao iz cvećare, Rade K. iz Novog naselja, koji se zatekao u blizini, čuo je dozivanje u pomoć, navodi beogradski list.

''Video sam čoveka u crnoj jakni sa kapuljačom kako beži. Odmah sam shvatio da je u pitanju razbojnik. Uspeo sam da ga zaustavim. On se opirao, pa smo pali na zemlju. Bukvalno smo se rvali u blatu ispred radnje! Pljačkaš je izuzetno snažan i da nisu pritrčala dva prolaznika, sigurno bi uspeo da me savlada i pobegne'', rekao je Rade K. za novosadski Radio 021, koji je zbog bezbednosti zamolio da mu ne otkrivamo prezime.

Patrola policije je stigla za manje od minut i kod pljačkaša je pronašla 13.000 dinara, koliko je ukrao iz cvećare.

''Dok su ga uvodili u kola, Milorad je pretio Radetu, ali se kasnije smirio. On je bio drogiran i odranije je poznat policiji'', kaže izvor ''Press-a'' iz istrage.

2024 © - Vesti online