Sreda 22.12.2010.
13:23
Vestionline

Prosinečki nema licencu za rad u JSL

Nema 'PRO licencu' - Robert Prosinečki

Naime, Ljupko Petrović, predsednik Udruženja trenera FSS zakazao je sastanak sa čelnim ljudima crveno-belih kako bi proverio da li Prosinečki ima odgovarajuće školske diplome na osnovu kojih može da dobije dozvolu za rad u srpskom fudbalu, piše 'Sportski žurnal'.

Prema našim propisima, da bi seo na klupu superligaša treneru je neophodno da poseduje PRO-licencu ili bar da je upisao kurs Škole trenera FSS na ovom nivou. Prosinečki, posmatrano kroz propise, ne ispunjava ovaj uslov, jer ne poseduje odgovarajuću PRO-licencu, u čemu Udruženje trenera FSS vidi problem koji bi mogao da ga onemogući da sedne na klupu Crvene zvezde kao šef stručnog štaba.

Novi trener Crvene zvezde za sad poseduje samo diplomu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, na kome je dobio diplomu Više trenerske akademije. Popunjen indeks dobio je pre nekoliko dana „na ruke“ u Zagrebu, a doneo mu je prijatelj Dubravko Šimenc, proslavljeni hrvatski vaterpolista.

Višu trenersku akademiju Kineziološklog fakulteta priznaje FS Hrvatske i treneri sa ovom diplomom mogu da rade u tamošnjem fudbalu. Pri tom, prema propisima FSH, Prosinečki može kao istaknuti reprezentativac i učesnik više Mondijala da preko reda dobije licencu za rad u hrvatskom fudbalu i bez pohađanja visoko-stručnih škola. Obzirom da je igrao na SP 1990, 1998. i 2002, trener Crvene zvezde stekao je uslov za licencu u rad u hrvatskom fudbalu.

FSS ne praktikuje ovakve metode rada, već insistira na diplomi Škole fudbala i posedovanju određene licence. Prosinečki nije prešao taj put i to bi mogao biti problem, koji će narednih dana rešavati Ljupko Petrović i čelnici Crvene zvezde.

2024 © - Vesti online