Petak 27.11.2009.
08:15
RTRS

Tuzla: Pretučen srpski povratnik

Tuzla

Stojanović, koji je invalid bez desne šake, u četvrtak je izašao iz bolnice u Tuzli u koju je bio smešten pošto ga je pet maskiranih naoružanih lica pretuklo u njegovoj štali 22. novembra.


"Nemam dilemu u vezi sa razlogom napada, jer sam nekoliko dana ranije imao telefonski poziv u kome mi je zaprećeno da neću više nositi srpski barjak u Federaciji. To se desilo nakon što sam nosio litiju za osveštanje crkve Uspenija Presvete Bogorodice u Tuzli, što su televizije prenosile", rekao je Stojanović.


Federalni mediji su objavili da je povod napada na njega bila materijalna korist, a Stojanović tvrdi da je pretučen zbog nacionalne netrpeljivosti.


U napadu je zadobio tešku povredu oka, napuknuće rebara i udarac u kičmeni pršljen, jedan zub mu je izbijen i iščašena vilica.


"Borio sam se koliko sam mogao, ali ništa nije pomoglo. Na kraju su mi zavezali ljepljivu traku oko usta i glave, na ruke stavili policijske lisice i tukli me. Posle prebijanja, jedan od njih se vratio pokušavajući da me uguši, stiskajući mi vrat i nos, a drugi je govorio da me ubije. Spasile su me komšije koje su pre toga čule zapomaganje i okupile se pa su se napadači razbežali", ispričao je Stojanović.


Stojanović kaže da je ovo drugi napad na njega, a da se prvi desio u junu. On ističe da će, bez obzira na to, ostati da živi u Špionici.


Dodao je da se dobro slaže sa komšijama Bošnjacima, ali da je to u ovom trenutku slaba uteha.

2024 © - Vesti online