Sreda 22.12.2010.
11:28
Vestionline

"EURO tek posle regionalne lige"

Stari drugari Marković i Karadžić će sesti da se dogovore

"Iskreno, nisam baš nešto razmišljao o organizaciji tog Evropskog prvenstva 2020. godine. Daleko smo od svega toga i nema potrebe da sada pričamo o tome. Ubeđen sam da Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina imaju mnogo prečih tema za razgovor", počeo je priču za "Alo“ Marković, koji je od 1998. godine na čelu HNS-a, a prošle nedelje mu je mandat produžen na još četiri godine.


Ako nije tajna, otkrijte nam koje teme su u pitanju?
"Recimo da je formiranje regionalne lige jedna od njih", rekao je Marković.


Budimo iskreni, godinama se poteže ista priča, a ništa se nije promenilo?!


"Jednostavno, svi čekamo pravi trenutak. Najvažnije je da ideja postoji i da je dobra".


Hoćemo li više dočekati taj pravi trenutak i šta konkretno planirate da učinite?


"Narednih dana ću se čuti, a možda i videti, s mojim dobrim prijateljem Tomislavom Karadžićem i razgovaraćemo o svemu i svačemu, a biće govora i o formiranju zajedničke lige".


Smatrate da bi zajednička liga bila spas za sve nas?
- Sigurno je da bi imala brojne prednosti, ali i mane.

Na šta tačno mislite?
"Poboljšao bi se kvalitet fudbala, samim tim publika bi se vratila na stadione. S druge strane, veliki minus predstavlja bezbednost. Ne znamo kako bi se naši navijači ponašali u Srbiji, a vaši u Hrvatskoj".


Kad smo već kod toga, da li se slažete da je dolazak Prosinečkog u Zvezdu potvrda za toplije odnose Srbije i Hrvatske?


"Tu dileme nema, to je prava stvar. Da znate, faliće nama Robi, a vama će biti od velike koristi, s obzirom na to je reč o čoveku koji ima fudbal u malom prstu".


Znači, možemo da očekujemo da ćete uskoro u društvu Karadžića posetiti Mišela Platinija i izneti mu predlog o formiranju regionalne lige?

"Još je rano za tako nešto. Ima vremena, bolje sve da organizujemo na tenane i da UEFA podrži projekat, a ne da radimo preko noći pod galamom i pritiskom, pa da od svega ne bude ništa. Jedno je sigurno, neću biti inicijator takve priče dokle god u potpunosti ne budem siguran da smo blizu realizacije", konstatovao je Vlatko Marković.

Karadžić nije pogrešio što je oterao Antića


Za razliku od Srbije, Hrvati ne menjaju često selektora, a dokaz za to je Slaven Bilić u kojeg Vlatko Marković ima ogromno poverenje. Iskoristili smo priliku i pitali prvog čoveka HNS-a da li je Karadžić pogrešio što je oterao Radomira Antića posle debakla na minulom Mondijalu, s obzirom na to da su "vatreni" prethodno zadržali Bilića koji nije uspeo da ih odvede u Afriku.


"Bilić je zaslužio da ostane selektor jer je sjajan čovek i fantastičan stručnjak i Hrvatska će tek pokazati koliko vredi. S druge strane, Antić nije smeo da ulazi u konflikt sa Karadžićem, jer je nedopustivo da se trener meša u rad Saveza", kaže Vlatko.

2024 © - Vesti online