Sreda 22.12.2010.
08:19
Press

Postala pomoćnica ministra pravde, a nije prošla reizbor sudija

Dobila novu pomoćnicu: Snežana Malović

Tako Pajovićeva, prema odluci Vrhovnog saveta sudstva na čelu sa Natom Mesarović, nije dobra za sudiju, ali je dobra za pomoćnika ministarke pravde Snežane Malović...

U Ministarstvu pravde objašnjavaju da Pajovićeva nije izabrana za nosioca pravosudne funkcije u procesu opšteg izbora sudija, u decembru prošle godine, iako je stručnošću, dostojnošću i rezultatima ostvarenim u dosadašnjem radu ispunjavala sve uslove.

- Pajović nije izabrana kako bi se otklonila svaka sumnja u regularnost sprovođenja postupka opšteg izbora, budući da joj je suprug visoki funkcioner Demokratske stranke i da se bavi advokaturom, što bi potencijalno moglo da predstavlja sukob interesa - objašnjavaju u Ministarstvu.

Oni dodaju da je imenovanje Pajovićke još jedan dokaz da je reforma urađena stručno i objektivno.

- Imajući u vidu da dobro poznaje sudstvo, Jelica Pajović će pomoći u bližoj i boljoj koordinaciji i saradnji izvršne i sudske vlasti - tvrde iz Ministarstva pravde.

Jelicin muž Slobodan Pajović, šef odborničke grupe DS-a u Užicu, ipak je bio iznenađen: "Nije na meni da govorim zašto nije bila izabrana za sudiju, a sada je imenovana za pomoćnika ministra pravde za pravosuđe. Nije maloletna, može ona da vam odgovori na ta pitanja", izjavio je on za "Press", ali njegova supruga nije bila dostupna novinarima ovog lista.

2024 © - Vesti online