Sreda 22.12.2010.
03:42 >> 14:20h
Mondo

Bekamov hirurg operiše Tadića

Uskoro ponovo na košarci: Boris Tadić

Finski stručnjak koji je pored ostalih operisao Dejvida Bekama i neke od reprezentativaca Srbije, stiže u sredu u Beograd gde će, kako prenosi "Blic", predsedniku Tadiću u četvrtak ujutru operisati Ahilovu tetivu.

Iz Predsedništva je danas potvrđeno da će se predsednik sutra operisati na VMA, a lekarski tim predvodiće doktor Orava, dok će samu interveniju izvesti lekari sa VMA - dr Zoran Popović i dr Milimir Košutić. 

Orava je rekao za "Blic" da bi oporavak Tadića trebalo da traje dva do tri meseca, a da će u normalnom stanju biti do proleća.

"Posle operacije ću znati tačno koliko bi trebalo da traje rehabilitacija, ali smatram da to ne bi trebalo da bude duže od dva ili tri meseca", rekao je on, ne isključujući mogućnost da bi on posle opravka, mogao ponovo da igra košarku.

Dr Sakari Orava, stručnjak za sportsku medicinu i ortopediju

Kada je obavestio javnost da će se operisati predsednik Tadić je rekao da će to najverovatnije biti obavljeno u Ortopedskoj bolnici na Banjici, ali nije precizirao da će sam zahvat izvesti stručnjak iz inostranstva. Inače, o zdravlju srpskog predsednika do sada su se uvek brinuli domaći lekari u našim zdravstvenim ustanovama.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević u aprilu ove godine takođe je bio prinuđen da se podvrgne hururškoj intervenciji, ali je on izabrao da to uradi u Nemačkoj uz opravdanje da je tu vrstu intervencije nemoguće izvesti u Srbiji. Ovaj potez ministra zdravlja izazvao je veliko negodovanje javnosti, koja je bila ogorčena potezom ministra.

2024 © - Vesti online