Utorak 21.12.2010.
18:53
Fonet

Ostalo još malo vremena za prodaju akcija NIS-a

Građani će imati rok od 21 do 45 dana da odgovore na tu ponudu i neće imati troškove ako imaju otvoren račun u Poštanskoj štedionici, rekao je Jovanović.

"Građani mogu i da ne prodaju akcije, jer su one njihovo vlasništvo i njihov je lični izbor da li će odgovoriti na ponudu ili ne", naglasio je Jovanović. Za građane, napomenuo je, važna je i činjenica da isplata novca od prodaje akcija može biti realizovana tek posle završetka procesa trajanja ponude.

"Ova ponuda je po mnogo čemu specifična, ne samo po broju akcionara koji će deponovati akcije, već i po tome što je država obezbedila da transakcija bude besplatna za sve one koji to žele da urade preko Poštanske štedionice", objasnio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ponuđena cena Gaspromnjefta za akcije NIS ne bi smela da bude niža od 4,8 evra po akciji, kolika je, podsetio je, bila i prilikom sticanja 51 odsto akcija tog preduzeća. Da bi doneli pravu odluku, građani će na sajtu berze moći da provere obim trgovanja akcijama NIS i kretanje cena, napomenuo je Jovanović.

2024 © - Vesti online