Sreda 22.12.2010.
08:00
Večernje Novosti

Topli kaputi sa stilom

U ovo doba godine kaput je odličan izbor uz gotovo svaku odevnu kombinaciju. Osim toga što je topao i praktičan za kombinovanje on može da bude i odraz stila, i da celokupni izgled uzdigne na neki viši nivo.

A po raznovrsnom izboru za ovu sezonu može se slobodno reći da su dizajneri bili više nego inspirisani ovim važnim komadom odeće i učinili ga još moćnijim. Modela je toliko da zaista nije lako odrediti kakav kroj se ističe u prvi plan, po modnom diktatu očigledno je da nema pravila, sve se nosi i sve je trend, a na vama je da pronađete model koji najbolje pristaje vašem stilu.

Ove sezone izdvajaju se kaputi u stilu četrdesetih, dužine do kolena, malo su širi u donjem delu i strukirani, tako da ističu ženstvenost. Najlepše stoje preko haljina i suknji, koje mogu da budu i dužeg kroja i da se vide ispod kaputa. Veoma su moderni i kaputi asimetričnog dizajna – od onih sa blagom asimetrijom do ekstravagantnih modela.

Oni su zahvalni za kombinovanje, jer se nose i preko pantalona i haljina, a kakav god da izaberete budite sigurni da će vam dati poseban šarm. Nikako ne treba izostaviti ni kapute A kroja, koji mogu da se nose i sa kaišem, a posebnu pažnju mame modeli sa ¾ rukavima.

Tvid je i ove sezone veoma prisutan na modnoj sceni, pa tako i kaputi od ovog materijala koji su uglavnom ravnog kroja, a njihova prednost je u tome šta mogu da budu deo i dnevne i večernje varijante. U vrhu modnih trendova našli su se i modeli u militari stilu, koje karakterišu oštre linije, naglašena ramena i karakteristični detalji. Veoma su aktuelni i široki kaputi koji podsećaju na one koji su se nosili osamdesetih, sa istaknutim ramenima i kragnom.

Akcenat je i na modelima sa dvorednim kopčanjem, kao i onima sa dugmićima sa strane koji mogu da služe i samo kao ukras, takođe su vrlo simpatični i kratki kaputi visokog i niskog struka, sa klasičnom, ili ruskom kragnom. Što se tiče boja dominiraju crna, siva, bež, maslinasto zelena, ali i vedriji i jači tonovi poput crvene, ljubičaste, zelene, žute... Moderni su i kaputi dizajnirani u dve do tri boje, kao i oni sa karo desenom, svetlucavim aplikacijama i upotpunjeni drugim detaljima.

2024 © - Vesti online