Utorak 21.12.2010.
12:49
Vestionline

A od Palme - 3.000 evra!

Odluka je donešena na predlog gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića - Palme, a o njoj će raspravljati, 23. decembra, odbornici Gradske skupštine u kojoj Jedinstvena Srbija, čiji je Marković predsednik, ima većinu.

Svak bi ga za kuma!: Dragan Marković Palma


U odluci piše da pravo na ovu pomoć imaju supružnici koji zaključe prvi brak, a pomoć se "supružnicima isplaćuje na ravne delove posle zaključenja braka".


"Jedan od supružnika mora biti stariji od 38 godina, da je rođen i da deset godina neprekidno živi na teritoriji Jagodine a zaključeni brak mora trajati najmanje pet godina i u tom periodu supružnici moraju imati istu adresu stanovanja", stoji u odluci.

Iz ovakve bračne zajednice u periodu od pet godina mora biti rođeno najmanje jedno dete, a supružnici pre zaključenja ovog braka ne smeju imati decu iz vanbračnih zajednica i da nisu bili u vanbračnoj zajednici. Kontrolu će vršiti Gradski centar za socijalni rad i šefovi mesnih kancelarija Gradske uprave.


"Ukoliko dođe do prestanka bračne zajednice pre isteka pet godina i ne bude potomstva, supružnici su dužni da vrate dobijeni novac sa kamatoma, a od vraćanja su izuzeti supružnici koji iz zdravstvenih razloga ne mogu imati potomstvo ili u slučaju smrti jednoga".


Odluka se primenjuje od 1. januara 2011. godine.

2024 © - Vesti online