Petak 27.11.2009.
03:09
Vestionline

"Kerum je fašista, tužiću Hrvatsku!"

Srbin i bivši "Arkanovac": Kristijan iz zatvorskih dana

"Zanima me zašto nisam dobrodošao u Hrvatskoj, odnosno Splitu. Ako je razlog to što sam Srbin, onda je to nacionalna diskriminacija, a ako je razlog to što sam bio Arkanovac, onda bi me trebalo uhapsiti kao ratnog zločinca", objasnio je Kuriru Kristijan Golubović.

Podsećamo, on je trebalo da nastupi na "Milenijum Fajt Čelendžu", ali mu je na inicijativu splitskog gradonačelnika Keruma zabranjen ulazak u Hrvatsku pošto predstavlja "opasnost za javni poredak i nacionalnu bezbednost."

Ovakvu odluku Golubović smatra uvredom i kaže da mu je nanesena velika šteta jer se dva meseca intenzivno pripremao za turnir.

Pretnja za bezbednost države Hrvatske: Kristijan Golubović u ringu

"Ta odluka me razočarala, uvredila i iznenadila. Dva meseca sam prolivao krv i znoj, a sada sam proglašen za državnog neprijatelja. Cela država plaši se jednog čoveka. To je naprosto neverovatno, ispao sam srpski Bin Laden", objasnio je Golubović i nazvao Keruma fašistom komentarišući njegove nedavne izjave da mu se "ćerka nikada ne bi smela udati za Srbina."

Kristijan je povodom ovakve odluke najavio tužbu protiv Hrvatske Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

"Da nisam najavio meč i da sam se samo pojavio u Hrvatskoj ne bi bilo nikakvih problema. Niko me ne bi ni pogledao", zaključio je Golubović.

2024 © - Vesti online