Ponedeljak 20.12.2010.
22:39 >> 23:00h
Vestionline

Marti: Ne plašim se odmazde Albanaca

"A da li bi trebalo da se plašim?": Dik Marti

Specijalni izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dik Marti izjavio je u Moskvi da se, posle objavljivanja svog izveštaja, da se ne pribojava fizičkog napada Albanaca.

Marti je u svom izveštaju označio Hašima Tačija kao vođu kriminalne grupe koja se od 1999. godine na Kosmetu bavila trgovinom ljudskim organima, oružjem i drogom.

Dik Marti, koji je u Moskvi sa ruskim zvaničnicima razgovarao o rusko-gruzijskim odnosima, osvrnuo se na izveštaj, koji je prema oceni ruske agencije RIA Novosti, po obelodanjivanju proizveo efekat "razarajuće bombe". Komentarišući situaciju, on je novinarima uzvratio pitanjem: "Ja se ne bojim, a po vama, da li bi trebalo?".

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je prošle nedelje, posle sastanka sa srpskim ministrom Vukom Jeremićem, da je Rusija veoma uznemirena zbog informacije o mogućoj umešanosti sadašnjeg kosmetskog rukovodstva u zločine protiv čovečnosti.

Komitet za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Saveta Evrope usvojio je na sednici 17. decembra dvotrećinskom većinom nacrt izveštaja o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i u Albaniji. 

2024 © - Vesti online