Ponedeljak 20.12.2010.
21:05
Vestionline

Bjelovar: Učenici planirali ubistvo nastavnice

200 učenika protiv jedne nastavnice

Oko 200 osnovaca od 12 i 13 godina otvoreno je na Fejsbuku zagovaralo ubistvo nastavnice sa kojom imaju problem. Otvoreni poziv na smrtnu presudu, izazvao je opšte odobravanje i podršku svih koji su imali potrebu da se prijave i bez ustezanja izraze svoje mišljenje.

Kada je nastavnica matematike saznala šta joj učenici "spremaju" bila je toliko šokirana da se nekoliko dana nije pojavljivala na poslu.

Nekoliko učenika je "tajne" sa Fejsbuka poverilo roditeljima, a jedan dečak je otkrio da je bilo žrtava i pre nastavnice matematike.

"Prošle godine nisam hteo da se pridružim prijateljima s Fejsbuka koji su zadirkivali jednu devojčicu iz razreda. Stavili su i njenu sliku i o njoj pisali svakakve gadosti od kojih ni jedna nije bila istinita. Igrali smo fudbal na igralištu pored škole. Odjednom je došao moj prijatelj iz razreda sa još trojicom. Opkolili su me i naterali da kleknem. Naredili su da radim sklekove i ja sam to učinio. Nogama su m i pritiskali leđa da mi bude teže. Kada više nisam mogao, jedan me je udario nogom u rebra, a potom su se razbežali", priča dečak koji se pridružio grupi koja bi da likvidira nastavnicu. Kaže da o tome nikome nije govorio, bojeći se osvete. 

2024 © - Vesti online