Ponedeljak 20.12.2010.
19:12
Vestionline

Rukometaši počeli pripreme za SP

"Mislim da sa svima možemo da igramo, ali nisam siguran da možemo da odigramo nekoliko dobrih mečeva u kontinuitetu. Druge reprezentacije imaju više iskustva, a mi nismo mlađi od njih. Problem za igrače je kada se propuste velika takmičenja", rekao je selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković.

On je dodao da je zbog toga cilj da se igrači maksimalno zalažu, a da će se kako takmičenje bude odmicalo videti šta su mogućnosti.

"Ne bih išao dalje, ali bilo bi dobro da budemo među prvih sedam i da možemo da učestvujemo u kvalifikacijama za Olimpijske igre", rekao ja Vuković.

Selektor Srbije je kazao da će ekipa biti kompletna tek drugog januara, jer se nemačko prvenstvo završava uoči Nove godine, kao i da ne može da računa na neke povređene igrače.

"Očekujem da ću uskoro dobiti lekarski izveštaj o povredi Mladena Bojinovića, našeg najiskusnijeg igrača. Teško će mi pasti njegov izostanak, jer on ima više od 100 nastupa u reprezentaciji. Ako budemo igrali bez njega, moraćemo još više da se potrudimo da imamo pozitivan bilans", rekao je Vuković.

On je dodao da na priprema zbog povreda neće biti golmana Radivoja Ristanovića i Vukašina Rajkovića.

"Razgovarao sam i sa Milutinom Dragićevićem i mislim da nema razloga da bilo koga molim. Mislim da je mogao da pomogne, ali i da je reprezentacija mogla njemu da pomogne", rekao je Vuković.

Reprezentacija danas odlazi u Ečku gde će trenirati do 26. decembra, kada će u Beogradu odigrati utakmicu sa Rusijom. Zatim odlazi u Tunis na dvomeč sa domaćinom i time se prvi deo priprema završava. Ekipa će se ponovo okupiti posle Nove godine 2. januara u Kovilovu.

2024 © - Vesti online