Ponedeljak 20.12.2010.
12:32
Vestionline

Benitez pred otkazom nakon kritikovanja Moratija

Inter je pobedio afrički Mazembe u finalu sa ubedljivih 3:0, ali je i pored toga Benitez uputio niz kritika na račun prvog čoveka kluba.

Benitez odlazi sam ili dobija otkaz

"Prošle sezone Inter je na pet igrača potrošio 80 miliona evra, a ove sezone nijedan! Ne znam zašto je tako ali sam veoma razočaran. Predsednik ne pokazuje ni malo poštovanja prema meni. U avgustu mi je obećao tri nova fudbalera, ali se to nije desilo. U ovom trenutku postoje samo tri opcije: klub će mi obezbediti novac za pojačanja u zimskom prelaznom roku kako bi napravio jači tim u borbi za trofeje, nećemo dovesti nikog pod uslovom da se ne kritikujem za eventualni neuspeh i, na kraju, sešću i razgovarati sa mojim agentom i videti šta i kako dalje", poručio je ljutito Benitez.

Predsedni Morati nije želeo odmah da uzvrati Špancu, rekavši da je sada vreme slavlja titule svetskog šampiona.

"Neću sada o tome. Ima vremena. Benitez mi sada nije na listi prioriteta", rekao je Masimo Morati.

Italijanski mediji prenose da će, u slučaju otpuštanja Beniteza, Masimo Morati kontaktirati selektora Engleske Fabija Kapela, kako bi preuzeo posao. Naslednik Beniteza bi mogao da bude i bivši trener Rome i osvajač titule u Rusiji sa Zenitom Lućano Spaleti, a Italijani spominju i bivšeg trenera Milana Leonarda kao rešenje za klupu "neroazura".

2024 © - Vesti online