Nedelja 19.12.2010.
18:26
Vestionline

SNS: Demokrate već dele privilegije

Marko Đurić
 


Funkcioner SNS Marko Đurić rekao je na konferenciji za novinare da je odnos vladajućih stranaka prema rezultatima sopstvene politike poražavajući i ponovio da su Srbiji potrebne promene.


Đurić je naglasio da promene ne može doneti akuelna vlast, već samo naprednjaci - "jedina politička snaga koja može da pobedi vladajuću koaliciju".


Prema njegovim rečima, povećanjem poreskih stopa "račun za privilegije koje uživaju DS, SPS i G17 plus" prebacije se najugroženijim građanima.


"Građani ne smeju biti ti kojima će biti ispostvljen račun za privilegije aktuelne vlasti", dodao je Đurić, ukazavši na značaj izrade socijalnih karata, koje bi pokazale u kakvim uslovima građani žive, ali koje su "još jedno neispunjeno obećanje".


Osvrnuvši se na najavljeno povećanje stope PDV na računare, on je kazao da Vlada Srbije takvim potezima Srbiju gura u informatičku izolaciju.


"Politika Srpske napredne stranke podrazumevaće aktivnu podršku razvoju IT sektora, jedne od retkih razvojnih šansi Srbije", dodao je Đurić, napomenuvši da "i rezultati ekonomske politike pokazuju da Vlada Srbije gubi kontrolu nad situacijom i da su Srbiji neophodni vanredni izbori".

2024 © - Vesti online