Subota 18.12.2010.
20:08 >> 20:42h
Vestionline

Inter klupski šampion sveta

Samjuel Eto, strelac drugog gola

Strelci za novog šampiona sveta bili su Pandev u 13. Eto u 17, i Bibiani u 85. minutu utakmice.


Inter je pod trenerskom palicom trenera Rafaela Beniteza osvojio prvu titulu klubskog šampiona sveta, a meču u Abu Dabiju je prisustvovalo oko 42 hiljade gledalaca.

Inter je oprezno ušao u duel sa čekajući da kazni grešku daleko neiskusnijeg tima iz Konga. To se desilo već u 15. minutu kada je Pandev izbegao ofsajd zamku, izašao sam ispred afričkog golmana i pogodio za 1:0. Samo četiri minuta kasnije Samjuel Eto je praktično rešio meč kada je natrčao na odbijenu loptu i sproveo je u mrežu.

U drugom delu igre Mazembe je pokušavao da postigne gol, ali bez uspeha. Konačan rezultat postavio je Džonatan Bijabijani u 85. minutu na asistenciju Dejana Stankovića, koji je u 53. minutu zamenio Kivua.

Inter je tako postao novi šampion sveta i ovo je njihov peti trofej u 2010. koju su zatvorili na sjajan način. Ovim trofejom i trener Rafael Benitez za sada je sigurno sačuvao posao. Ovo je inače treća svetska titula za Inter, a prva u ovom formatu. Poslednju su osvojili 1965. godine.


Bronza je pripala brazilskom Internasionalu, od kojeg se ipak očekivalo da zaigra u finalu protiv milanskog Intera. Prvak Južne Amerike slavio je u borbi za treće mesto protiv Seongnama iz Južne Koreje rezultatom 4:2.

Maurisio Molina, bivši fudbaler Crvene zvezde, ponovo je blistao u dresu Seongnama, ali ni dva njegova pogotka nisu bila dovoljna za treće mesto.

Ovo je bilo sedmo klupsko SP u ovom formatu i četvrti trijumf evropskih šampiona u prethodnih pet takmičenja, posle Milana, Mančester junajteda i Barselone prošle sezone.

2024 © - Vesti online