Petak 17.12.2010.
19:28
Vestionline

Novak Đoković sportista godine

Đoković je sezonu završio na trećem mestu ATP liste, a sa Srbijom je osvojio Dejvis kup. Naša selekcija je u finalu Dejvis kupa pobedila Francusku rezultatom 3:2.

Za najuspešniju sportistkinju Srbije proglašena je Zorana Arunović, koja je na Svetskom prvenstvu u streljaštvu u Minhenu osvojila je zlatnu i srebrnu medalju. Ona je već obezbedila vizu za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Odbojkaška reprezentacija proglašena je za najuspešniju žensku ekipu u 2010. godini. Srbija je odbranila titulu u Evroligi, a na Svetskom prvenstvu u Japanu osvojila je osmo mesto.

Za najbolji muški tim izabrana je odbojkaška reprezentacija Srbije, koja je na Svetskom prvenstvu stigla do bronzane medalje.

Za najboljeg mladog sportistu proglašen je plivač Velimir Stjepanović, koji je osvojio dve medalje na Olimpijskim igrama mladih. Selekcija Srbije u basketu tri na tri proglašena je za najbolju mladu selekciju. Srbija je na OI mladih osvojila zlatnu medalju u basketu.

Slovački trener Marijan Vajda, koji trenira najboljeg srpskog tenisera Novaka đokovića, proglašen je za trenera godine. OKS je odlučio da teniska reprezentacija naše zemlje dobije priznanje za najuspešniji tim godine.

Borislava Perić-Ranković i Dragan Ristić proglašeni su za najbolje u kategoriji sportista sa invaliditetom. OKS je trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) dodelio bivšem kapitenu srpske odbojkaške reprezentacije Nikoli Grbiću.

Predsedništvo OKS odlučilo je da sve osvajače medalja sa Olimpijskih igara nagradi zlatnom, srebrnom, bronzanom i učeničkom značkom.

2024 © - Vesti online